Vissza a kezdőlapra !  Mondeo balesetek, törések, crash, accident.  Előzmények nélkül támadott a KIA

 

 

Én így mesélném el, ha velem történt volna:

 

Verőfényes napsütés, nézegetni való lányok a zebrán, sajnos végre zöldre váltott a lámpa, persze a csajok is elfogytak az útról. ;-)))  Na majd a következő zebrán folytatjuk a mustrát.

Már mozgott a kocsi, amikor oldalról dudálást hallok és közeledik egy kocsi. Ami természetesen a körúton nem teljesen szokatlan jelenség. Persze, nem ilyen esze ment sebességgel. Mivel eléggé pontosan engem célzott meg, úgy döntöttem ilyenkor nem szégyen a futás, adtam még egy kis gázt. Jómagam álltam volna a támadást, csak az ajtómat féltettem, na meg az elektromos tükrömet ;-)))

A kis ügyes azért eltrafálta a kocsim  bal hátsó részét. Ezután kezdődött a 9,9 pontos műkorcsolya gyakorlat egy másfél tonnás Mondeo-val. A partnerként felkért gyalogos is fiatalodott pár évet, akkorát ugrott mindenki szerencséjére.

Nem tudni, hogy aznap vagy másnap íratott-e végrendeletet, biztos ami biztos alapon. Felpördültem a járdára, ott kidöntöttem egy demszky oszlopot, mivel elsőre sikerült és telitalálat volt ez pár ponttal emelte a mutatvány színvonalát.

 

 

Ezt követően visszapördültem az úttestre. De ahogy a leszúrt dupla szuplé előírja, az első kerekem a járdán maradt és akörül hajtottam végre egy szép forgást.

Szerencsére a zsűri nem látta, hogy a gumimmal belekapaszkodtam a kitört oszlop még aszfaltban maradt csonkjában. Bosszúból felhasította a gumimat, nem kispályás módon! Volt ott erőhatás. Hátulját elintézte a kocsi, az elejét az oszlop ;-(((

S akkor jött a csend, na a nyugalom az nem ;-(((

Így sem mentem még újságért, hogy rendőri felügyelettel parkíroztam a körúti zebrán ;-)))

A rendőrség szerint 100-120 km/h-val  jött belém a KIA RIO RS.

A hátsó kerék önfeláldozóan a támadó elé vetette magát, ott is lelte halálát. A lenti képen nem az új négy kerék elfordulásos parkolási technika látható, csak kikacsint a kerék a karosszéria alól egy kicsit. Az energia elnyelésben kivették a részüket derekasan a karosszéria elemek is.

 

 

 

Hogy velem mi történt? Látom igaz Mondeosként bennetek is a kocsi érdekel először ;-)))

 

Nekem nem lett különösebb bajom, mert be voltam kötve, mint mindig!!!!! Meg aztán nekem van oldallégzsákom is. Nagy buli, azt is túl élni. Nyakam fájt és fáj néha még mindig, légzsák megégette a hátamat és a karomat. Azon felül a térdem bedagadt.

 

A kár olyan 800-1000 eFt körül lehetett, pontosan nem tudom, mert nem én intéztem. Van casco  a kocsin.( 4 új felni, gumi, gátlók, hátsó lökős, bal hátsó lámpabúra, jeladók, légzsák, stb. Ez egy nem kívánt autó felújítás volt.

 

 

 

Köszönet a tulajdonosnak a képekért és a történetért, bár Ő bizton kihagyta volna ezt a relatíve szerencsés kimenetelű ütközést.

Remélem sikerült ezzel az újabb valós törésteszttel mindenkiben megerősíteni a Mondeo biztonságába vetett hitet.

 v041025

 

 Üdv                         ND                                               Mondeo balesetek, törések, crash, accident.