Vissza a kezdőlapra !  Mondeo balesetek, törések, crash, accident.  Kamionnak ütköztek az M7-esen

szerkesztette: ND                 

2005.08.02. - Székesfehérvári Tűzoltóság (fotó, hír és beavatkozás)

Kamionnak ütköztek az M7-esen - az utas meghalt

Halálos baleset történt késő délután az M7-es autópálya 75 km szelvényében. Egy Budapest irányába haladó Ford Mondeo eddig ismeretlen okból először a belső szalagkorlátnak ütközött, majd egy külső sávban haladó Volvó kamion hátuljának csapódott.

A baleset következtében a Ford vezetője súlyosan megsérült, utasa a helyszínen meghalt. A baleset áldozatát a fehérvári tűzoltók szabadították ki a roncsból.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hát szomorú egy eset. Vajon miért történt a korlátnak ütközés? Műszaki hiba? Emberi mulasztás? A közlekedési körülmények jók voltak látszólag.

A korláttal való találkozásnak csak kicsi nyoma van a bal oldalon (hátul). A Mondi jobb oldalán  látni, ahogy a jobb első sárvédőnél majdhogynem párhuzamosan találkozott a kamion aljával és aláfuthatott. Mivel már csak mentés utáni képeim vannak, így nem tudom, hogy meddig szaladhatott alá. B oszlopnál állt meg? A tetőn lévő nyomokból ítélve, a plató az A oszlopot ledöntötte és azzal lehúzta az utasoldalra a tetőt. A belső részén látható vérnyomok a fejsérülést mutatják.

Érdemes megfigyelni, hogy mindkét légzsák működött. Kérdés, hogy már a korlátnak ütközéskor pukkantak-e, vagy csak a kamionnal való találkozáskor? Esetleg a kamionhoz csapódást a kinyílt légzsák okozta? Mintegy kontrollálhatatlanná téve a vezetést.

Üdv              ND

v050803

 

 Mondeo balesetek, törések, crash, accident.