Vissza a kezdőlapra !  Mondeo balesetek, törések, crash, accident.  Ladába rohant egy Mondeo

írta: ND                           

Pilisszentivánon, 2005. május 7.-én egy Lada egy mellék utcából kanyarodott ki a stoptáblával védett Szabadság utcára, ahol viszont a település központja felől egy Ford érkezett, a gyalogátkelőhely miatt kihelyezett 30-as tábla ellenére - igen nagy sebességgel.

A két jármű összeütközött, a Ladába pedig egy ember beszorult, őt a tűzoltók szabadították ki. A műszaki mentésben a piliszentiváni és a solymári önkéntes, valamint a fővárosi hivatásos tűzoltók vettek részt.

Forrás: Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület, a www.langlovagok.hu - oldalról.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Különösebben sokat magyarázni nem kell. Ki mennyire hibás? Azt azért figyeljétek meg, hogy az A oszlop mennyire erős volt. Az ütközés erejét felvezette a tetőre, ami a B oszlopi merevítésnél meggyűrődött. Az előző MKI-es kombi törésnél is ugyanilyet láthattunk. Ez azt jelzi, hogy a vezető, mint egy kalitkában, biztonságban ült.

 

Kemény az ára, hogy megbizonyosodjunk, hogy milyen jó konstrukció a Mondeo. Biztos, hogy áldja a döntését a tulajdonos, hogy megvette és a balesetet ebben élte meg. Látszólag mindkét légzsák kinyílt a Mondiban, ami jó jel. Sajnálom azokat, akik nem  engedhetik meg maguknak, hogy légzsákos autóban ülhessenek ;-(                   

 v050514

 

  Safety first and forever                              Mondeo balesetek, törések, crash, accident.