Vissza a kezdőlapra !    Helyszíneltem egy koccanásnál

Írta - ND                          

 

 

 

 

Hát így fest egy Seat, ha ki kezd egy MK I kombival hátulról. Még az elején leszögezném, nem vagyok rendőr ;-))) A Mondeos kollega pont hozzám igyekezett, amikor utolérte a Seat ;-((( Kocsiba pattantam és elugrottam csinálni pár képet biztos, ami biztos alapon.  Első látásra semmi komoly. De lesz mit javítgatni, eltusolni bőven. Szerencsére a sebesség kicsi volt, a Mondeos nagy rutinnal gurította is még a kocsit, hogy ne legyen akkora az ütközés ereje és a két kocsi maximális felfekvésben találkozott.

 

Itt szerepelne a Mondeo, ha lett volna mit lefényképezni rajta. De szerencsére nem volt!!! Inkább csak a filling végett teszem ide ezt a képet. Mint a hőmérő is mutatja mínusz 4,6 fok volt, az út nyálkás, az ABS dühödtem szaggatta az utat. A Mondeos topon volt! Figyelte a közlekedésben résztvevőket és segítette a helyzet felmérésében a piros hópihe is, ami azt hívatott jelezni gazdájának, hogy itt kérem hideg van a javából. :-))) A Mondin csak egy kis függőleges horzsolás csík volt a hívatlan látogató rendszámtábla keretétől.

 

 

 

 

Ha közelebbről megnézzük. Bizza ez itt reped, ott törik :-(((

Ezt az elemet nagyon fogyóeszköznek tervezték :-(((  

Szerencsére nem nekünk fáj ;-)

 

A lökös pattentjei elhagyták magukat a nagy ijedtségben. Ha nem törtek le teljesen, akkor vissza lehet pattintani egyszerűen. Mondjuk csillapított is, mert a fényszórók éppek maradtak.

 

 

 

 

A nagyobb baj itt van! Látszólag minimális külsérelmi nyomok, de a hűtő megadta magát, felfogatása kiszakadt és így ki is folyt belőle a hűtőfolyadék. Elmeséltem a tulajnak, hogy  National Geographic Channel műsorán tegnap láttam egy érdekes tesztet. Egy 4 mm-es lyukat csináltak a hűtőn csavarhúzóval és azt vizsgálták, hogy a népi mendemondának megfelelően igaz-e, hogy a tojás eltömíti a rést. Hát kérem, a tesz igazolta ezt a képtelen állítást. A hűtőbe belerakták a tojást (héja nélkül ;-))) és a lyuk pár másodperc járás után eltömődött. Persze ez nem egy tartós megoldás, de valameddig elég. Hát nem mondom, hogy minden szavamat elhitte ;-))) Persze nem volt nála tojás. ;-)))

v050119

 

Pedig egy napos rajta a téligumi! Elgondolkodtató, ha egy céges kocsira január közepén kerül fel a téligumi. Lehet, hogy a vezető a friss gumikban bízva volt merészebb? Hát most már rájött, hogy az emberen sok múlik ;-((

Persze ne feledjétek, hogy a téligumi sem tökéletes amíg a futófelületről le nem kopik az a külső védőréteg !!! Ez 50-100 km út után kopik csak le.

Soha ne lássak töröttebb Mondeot, mint a kollegáét ;-)))

Üdv         ND                             Mondeo balesetek, törések, crash, accident.