Vissza a kezdőlapra !  Szereld magad és a Sufni tuning    Hátsó ablak spriccni gond

írta: ND                           

Kimentem egy kicsit a szabadba, na nem sok időbe telt, hogy a Mondi alatt végezzem ;-) Jól tettem, bár már előbb matattam volna ott.  Képzeljétek, hogy a hátsó ablakmosóm már nem spriccelt egy ideje. Elkönyveltem, hogy eldugult. Örültem, hogy az anyós űlés feletti toldás rendben van, nem ereszt, nem ázik be.

Ma, amikor aláfeküdtem döbbenten vettem észre, hogy az ablakmosó tartály alján lévő derékszögű csatlakozóból kicsúszott az egyik cső. Mivel nem fértem hozzá ezért balga módom a derékszöget kihúztam. Na jött is az áldás ;-) Szép zöldszínű lettem , mint ET  ;-(

Az a derékszögű műanyag toldat tartalmazott egy visszacsapó szelepet is, ami meggátolta a kifolyást. Miután nagy nehezen visszaraktam a helyére a csővet, láss csodát, csak úgy folyt a viz hátul ;-)

Nem tudom elképzelni, hogy hogyan tudott szétcsúszni az ott lent, nem feszülhet, karosszéria mozgás nem okozhatta, mert együtt mozognak. Na mindegy, most már rendben van. Az első és a hátsó felírat arra vonatkozik, hogy melyik ág, hová nyomja. Tanulság, ha hiba van, akkor a cső elejéről indulj el megkeresni ;-)

 

v050605

 

Üdv       ND