Vissza a kezdőlapra !  Szereld magad és a Sufni tuning   Kulcsok programozása

írta:  ND                         

Pótkulcs programozása:

 

 

Friss Mondeo tulajdonosok első igényei között szerepel, amikor túl van az ismerkedés első örömén. Ezt a műveletet csak a piros színű mester kulcs segítségével tudjuk elvégezni, melynek menete:

1        A pirosat kapcsoljuk II állásba, ellenőrző LED az óra mellett kigyullad, gyújtást kapcsoljuk ki, kulcsot vegyük ki.

2        Várjunk míg újra kigyullad a LED, kb. 2 másodperc múlva. Amikor a LED ismét elalszik, akkor 10 másodperc áll rendelkezésedre az új            kulcs programozására.

3         Rakd be az új kulcsot, fordítsd II állásba, ha az ellenőrző LED világít, akkor sikerült a programozási kísérleted.

           (Max 15 kulcsot lehet a master segítségével felprogramozni. Azt hogy ez életciklusra vonatkozik vagy az egyidőben élő kulcsszámra az nem            derült ki egyértelműen, volt ahol négy kulcsot emlegetnek.)       v50114

Infra vezérlős kulcs programozása:

 

 

Először nézd meg egy digitális fényképezőgép segítségével, hogy ha nyomsz gy gombot, akkor a kulcs vasa melletti fehér LED világít-e, tehát kommunikációra kész-e a kulcs? A digitális fényképező gép lcd kijelzőjén keresztül nézve fehér fényként láthatóvá válik a LED infra kisugárzása.

 

 Van egy olyan trükk is, hogy kulccsal bezárod és gombbal nyitni próbálsz. Ennek egy fajta védelmi logikája van a klónozott kulccsal történő nyitás ellen. Tehát nem bezárni kell próbálni, hanem nyitni először.

A verzió:

1       Kapcsolj a kulccsal a gyújtáskapcsoló I állásába, kb 10 sec-ig várjál, az óra mellett lévő piros LED folyamatosan világít 5 sec

2       Vedd ki a kulcsot mialatt világít, szállj ki, tedd be az ajtót.

3       A kulcs szára melletti adó LED fényét irányítsd rá a kilincs melletti négyszögletes vevőházra.

4       Tartsd nyomva folyamatosan a nyitó gombot és miután felvillan a kulcson a LED ( 1 sec), a zár gombot nyomd meg háromszor

5       Enged el a nyitó gombot.  Tartsd a vevő írányába, míg az óra melletti LED 5x nem villan.

6       Várjál 10 sec-t, míg a programozésból kiszáll, Kapcsolj ON-ba és OFF-ba, várj 20 sec-t.

         ( Most ez a hitelesnek tűnő verzió, van belöle pár ; -)))                    v50114, )

B verzió:

1       Kapcsolj a kulccsal a gyújtáskapcsoló I állásába, kb 10 sec-ig, míg az óra mellett lévő piros LED folyamatosan elkezd világítani.

2       Vedd ki a kulcsot, szállj ki, tedd be az ajtót és a kulcs szára melletti adó LED fényét irányítsd rá a kilincs melletti négyszögletes vevőházra.

3       Tartsd nyomva folyamatosan a záró gombot (hátsó) és miután felvillan a kulcson a LED (2 sec), a nyitó gombot nyomd meg négyszer

4       Enged el egyszerre a gombokat. Gyorsan (Tamás tapasztalata szerint max 5sec) gyújtáskapcsolót II-es állásba kapcsolni.

         (Ez bejött pár kollégának, ki tudja mi itt a helyes út ?  ;-)))               v40914)

Rádió frekvenciás kulcs programozása:

 

 

A verzió:

1       Rakd be a gyujtáskapcsolóba és fordítsd II állásból O-ba és vissza négyszer (4x) 3 másodperc alatt.

2       Vedd ki a kulcsot, tanulási fázisban van az "imobilájzer" 20 másodpercig ( LED ég folyamatosan).

3       Nyomj meg egy gombot a kulcson, a LED villogással jelzi, hogy elfogadta a kódolást.

4       Várjál még, hogy lejárjon a tanulási fázis ideje (20 másodperc).

B verzió:

1       Indítókulcsot forgasd II-be, majd 3 másodpercen belül négyszer kapcsolj II-ből I-be.

2       A műszerfalon (órában) lévő visszajelző LED világítani fog.

3       Fordítsd O-ba a kulcsod, nyomd a nyitás gombot és tartsd nyomva addig, míg az órába lévő PATS LED nem villan négyszer.

4       Fordítsd II-be az indítókulcsot, majd vissza O-ba.

Sima mezei kulcs ajtó nyitásra:

 

 

 Javaslom még az elején másoltassál egy sima, minden elektronikától mentes kulcsot. Amit aztán valami trükkösen elérhető helyre el rejthetsz, hogy adott vészhelyzetben elszehesd. Némi damil (horgász zsinór) és erős mágnes (régi wincseszterből) segítségével elrejthető jól a kulcs. Az utóbbi a rögzítést, az előbbi a hozzájutást hivatott biztosítani. Persze még sok lehetőség van, de azok nem nyilvánosak.

 

Egy ilyen kulcs 1500 Ft-ból megáll, de ha az eredeti  immobilájzeres kulcsodat sikerül bezárni, akkor csak az üvegen keresztül jutsz be ;-)

De ha van egy pótkulcsod, akkor nincs gondod, nem kel üveg után járnod ;-)

 v060608

 

 Szereld magad és a Sufni tuning