Vissza a kezdőlapra !  Szereld magad és a Sufni tuning     Belső visszapillantó felragasztása

írta:  ND                            

 

A külső és a belső hőmérséklet különbség és rázkódás hatására könnyen az öledbe hullhat a visszapillantó tükröd.  Nem sűrűn fordul elő és egyszerű az orvoslása. Ha nincsen, azonnal megérzed hiányát. ("Öcsigép" megfogalmazásában, eluralkodik rajtad egyfajta teherautós filling. )

A pillanatragasztót felejtsd el! Az üveg és a fém talp hőtágulási tényezője különböző, a fixen rögzítő pillanatragasztó feszültséget hoz létre az üvegben és megrepeszti. A fém talphoz próbálja igazítani az üveg hőtágulását, nem sok sikerrel. Legnagyobb a szélvédő repesztésre az esély, amikor a meleg lakásból kihozott tükörtalpat felragasztják pillanatragasztóval a hideg szélvédőre.

 

 

 

Kimondottan a visszapillantó tükrök visszaragasztására gyártanak kétkomponensű ragasztókat. A gondosabbak rá is írják, hogy Ford-hoz nem ajánlják (drága is).

A Mondeohoz kis ragasztós lemezt vegyél, amelyik mindkét oldalán ragasztós (védőfóliával), középen szivacsos réteg van, ami a rezgéseket is csillapítja és lekezeli a hőtágulásból fakadó mozgásokat is. (150 Ft).

A szélvédőn lévő fekete téglalapról és a tükör talpáról is távolítsd el a maradék szivacsot és a ragasztót. Alkohollal vagy sebbenzinnel zsírtalanítsd a felületeket.

 

 

 

 

 

A ragasztón lévő védőfólia eltávolítása után először a tükör talpára illeszd a ragasztót, majd a szélvédőre. Egy-két percig tartsd nyomva. Optimális ha a két ragasztandó felület közel azonos hőmérsékletű, ha lehet 15 C fok felett csináld.

Szélvédő csere esetén, két horgász damilt sodorj össze és azzal pillanatok alatt le tudod "fűrészelni" a szivacsos résznél a tűkröt.

                                    Üdv                                    ND

           v040709                                                                Szereld magad és a Sufni tuning