Vissza a kezdőlapra !  Szereld magad és a Sufni tuning          Szükségmegoldás csomagtartó

 írta: ND                                     

MK I kombiról szól a történet. Nagy belső rakodótérrel rendelkező autó, de időnként akad olyan ami nem fér bele. Egy 4 m-es ereszcsatorna, vagy néhány nagyobb bútorlap. A csomagtartó árak az áruház láncoknál tízezertől indulnak.

Egy kis sufni tuninggal kihúzhatjuk magunkat ez alól a költség alól. Hozzávalók: két megfelelő méretű 20x20-as zárt szelvény, fél méteres tömlő darab és gyorskötöző szalag.

A vasak felületét célszerű lekezelni (festés, horganyzás, stb). Lehet kapni a zárt szelvénybe való műanyag dugót pár forintért, ezzel esztétikusabb is és a belső korróziót is megakadályozhatjuk. A vasak sok minden másra is használhatóak, pl.: lengőkar csere esetén feszíteni lehet vele ;-).

 

 

A tömlő vastag falú gumiból legyen, a külső felülete ne legyen sima, a hosszanti bordázás mérsékli a csúszás veszélyét.

A gyorskötöző 4,5 mm széles legyen és legalább 29 cm hosszú. A hosszúság azért lényeges, hogy legyen fogása, amivel meg tudjuk húzni. A szélesebb szalagot nem tudjuk ráfeszíteni kellően, inkább ebből a méretből tegyünk fel többet. Ha használat után ügyesen vágjuk le, akkor kisebb átmérők rögzítésére még használható lesz a már elhasznált gyorskötöző. 700 Ft körül volt egy 50 db-os kiszerelés.

Természetes ennek az alkalmazásnak is meg van a határa. De előnye, hogy a kellékek elférnek a kocsiba és öt perc alatt felszerelhető a kívánt pozícióba. Ne feledjük, a rakomány rögzítéséért mindig a vezető a felelős!

Üdv              ND                                                   v040725

 

 

 

A cipekedés örök, a kombisok nem ússzák meg soha ;-)

A szükség megoldás csomagtartó eddig bevált, vittem rajta  tető léceket. Jó volt, hogy kéznél volt a két vas, három perc alatt már fent is volt minden.

Hasonló megoldással valaki teljes megelégedettséggel és biztonsággal szállított fa gerendákat. Ha megtalálom az írását, akkor konkretizálom majd itt az infot róla.

 

 

Persze jól jöttek akkor is amikor a két heverőt 15 eFt-ért akarta kiszállítani a bútor áruház, kb. négy kilométerre ;-(

Inkább feltuszkoltuk a batyut ;-)

Ez két hatalmas heverőt jelentett, ami külön-külön négyszemélyes ülőhely (230 cm) és 110-es fekvő felületű vendégágy. A képen összecsomagolva látható, így kisebb. Az ágynemű tartóba beleméretezték a karfákat ;-) A maximális térkitöltés miatt csak egy speciális pozícióban lehetett kivenni.

Persze belülre is lehet cuccolni vele.

Lásd egy tető javításhoz beszerzett cserép szállítmányt ;-)  Ez kb. 50 nagyméretű kúpcserép és 150 soproni hornyoltat jelent ;-)

Látható, hogy jól leült szegényke, úgy hogy a légrugók beépítése nagyon napirenden van már. Pláne, hogy BPéternél nagyon bevált.

v050803

 

 

 

 

 

 

 

 Szereld magad és a Sufni tuning