Vissza a kezdőlapra !  Adatok és jellemzők a Mondeo-ról     PATS rendszer hibakódok

        írta: Tádé                      

PATS - Passive Anti-Theft System - azaz lopás gátló, más néven immobilizer. Amikor a gyújtást bekapcsolod, a PATS LED 3 másodpercig világít, amíg elvégez egy ellenőrzést, majd kialszik. A PATS LED az időmérő órában lévő piros LED.

Ha a PATS rendszer hibát észlel, lezárja az autót, és a PATS LED gyors villogásba kezd, de ezt nem öncélúan végzi. Közölni akarja velünk, hogy mi a problémája. Mivel mi vagyunk az okosabbak, tanuljuk meg az immobilzernek az egyszerű nyelvét.

A jobb oldali kis képeken a PATS LED helyét láthatod, ha a képek fölé viszed a kurzort az egereddel. Fentről lefelé sorban az MK1 órája, az MK1 benzines fedélzeti komputere, az MK2 órája és az MK2 benzines fedélzeti komputere látható.

 

Hibakódok

11         A vevőegység nincs csatlakoztatva

12         Hibás vevőegység

13         Nem érkezett adat

14         Az adat csak egy része érkezett meg

15         Nem felprogramozott kulcs

21         Nincs felprogramozott kulcs

22         Adagoló vezérlőegységet nem ismerte fel a rendszer

23         Adatátviteli hiba a szivattyú és PCM között

 

A PATS LED 1 percig gyorsan villog és elkezdi kivillogtatni a hibának megfelelő kódot. Például a 31-es kód 3 villantás után röpke szünet, majd 1 villantás. Összesen 10-szer ismétli meg, közte 3 másodperces szünetekkel.

A kijelzési ciklus lejártával LED nem világít tovább. Ha folyamatosan világít, ekkor ellenőrizd a 15-ös számú 5 Amperes biztosítékot a lábtérben lévő biztosítékoknál.

             Eredményes hibavadászatot!

Tádé

 

v091021      szerkesztette:  ND

 

Adatok és jellemzők a Mondeo-ról