Vissza a kezdőlapra !           Olvasó lámpa a hátsó ülések fölé

                                  írta:   Peti                            

 

Barátom leamortizált Mondijából kaptam egy térképolvasós lámpát.

Lelkesen nekiestem, nagyjából bepozícionáltam, hogy honnan világítva tölti be leginkább szerepét a térképolvasó fénysugara. Elölről 95 cm-re tettem keret elejét. Aztán kimértem a közepét és nekiszaladtam tapétavágó késsel. Csak zsír új pengével szabad nekiállni! A kivágás olyan méretű legyen, hogy passzosan menjen bele a keret.

Gondolom, senkinek nem okoz gondot a kábelezése.

Még annyi turpisságot tettem a dologba, hogy megdiódáztam az első és a hátsó beltéri világítást. Ennek hatására, ha kinyitom az ajtót, akkor a térképlámpák is világítanak, ha viszont csak a térképlámpát kapcsom, akkor csak azok világítanak.

 

 

 

 

 

 

A fenti képen látod a tetőkárpit szendvics szerkezetét, alatta az üvegszálas hordozót, ami a tető felöl van.

 

Célszerű szigetelő szalagból keretet csinálni, amit körbe tudsz vágni. A vágást óvatosan, mert mint a vajban úgy szalad a kés.

A befogadó keretet picit át kellett alakítani, mert az utastérben elől ugyebár ferde lemezre van szerelve, itt pedig vízszintes a tető.  

A tartófülét bevágtam "V" alakban, rámelegítettem öngyújtóval. Összezártam a "V" lábait és így már egyenes volt, és a távtartása is tökéletes lett. A tetőlemeztől a kárpit alsó szintjéig 4cm a hely, a bal oldala pont annyi. Tehát csak le kell hajlítani a piros nyíl irányába.

Kétoldalas ragasztót tettem a lábára, azzal ragasztottam a tetőlemezhez. Célszerű a Mondeohoz kapható belső tükör ragasztót használni. Bírja a rázkódást és a hőt is. 150 Ft és elég belőle egy a két talpra.

 

 

Csináltam pici lyukakat a keret oldalába, így a becsavart csavar az összenyomott tetőkárpit fölé esik. Ezzel tartja a lámpakeretet a leesés ellen, no meg persze vele együtt a lámpát is. 16*4 mm-es lemezcsavar elég, ehhez 3,2 -es lyukat fúrtam, a csavarfejeknek van bőven hely.

                Jó szerelgetést!

Peti

v070509                                       Szerkesztette:  ND