Vissza a kezdőlapra !       Kazetta CD/MP3 csatlakoztatáshoz

                       írta:   ND                                   

A gyári rádiós cikk végén már írtam erről a kazettáról. Múltkor nagyon lehúzták ezt az egyszerű és olcsó megoldást egy "szakmai" cikkben, akkor gondoltam rá, hogy megnézem belülről, mi is van a dobozban.

Nem vállalkoznék arra, hogy megmagyarázzam, hogy mi szükség van arra, hogy a két orsó mozgásba legyen és eljátszák a magnó dörzskerekének, hogy itt igazi audio kazetta van. De tény, hogy kerék nélküli kazettával hiába adtam be a fej kimenetére audio jelet.

A jobb oldalon lévő kazetta egyszerű fogaskerék láncolaton keresztül hajtja meg a belső dörzs kereket, ami a magnó hasonló kerekét hozza mozgásba. Az audio jelet az egyik fej játsza át a másiknak.

Szóval most már látom, hogy eddig mit hallottam kattogni, surrogni ;-)

 

 

 

 

 

A bal oldali megoldás tulajdonképpen egy végtelenített szalag, ami a fejek kihagyásával a magnó dörzskereke előtt halad el és azt mozgásba hozza. A bal szélén lévő nyák csak egy kondenzátoros elválasztó, ami jobb minőséget eredményez az illesztés révén. A hangfrekvenciás jelet a kazettába lévő magnófej adja át itt is.

A lehúzós cikk ellenére az ár/érték szempontjából nem olyan rossz a helyzete ennek a megoldásnak. A 10x-50x nagyobb pénzért nem kapok, annyiszor többet. Egy akusztikailag minősíthetetlen autóbelső tértől HiFi minőséget elvárni? Hát hogy is fogalmazzak óvatosan? ;-)

v070509