Vissza a kezdőlapra !               Infra vagy rádiós kulcs?

                                  írta:   SzGabesz                         

Mondeo kulcsok vannak a bal oldali képen, de melyik milyen elektronikus rendszer tartalmaz? Tippeljél nyugodtan, hogy melyik az infrás és melyik az rádiófrekvenciás. Az egyiknél fontos, hogy ráirányítsuk a vezérlő fénynyalábot az ajtón lévő vevőre, míg a másiknál a kocsitól való távolságunk a meghatározó. A jobb oldali kép segítségével ellenőrizheted a tippedet. :-)

 

A fenti két kulcs közül a jobb oldali az infrás, amelyiknek a két nyomógomb között van a visszajelzője. De hogy megnyugtassalak, ND infrás kulcsa az RF-hez hasonló keretben van. Tehát nem tudtál rosszul dönteni :-)

Évjárat függő a dolog, vagy inkább egy diszkrimináció elkerülése végett került áttervezésre a visszajelző LED helye. A két gomb közötti visszajelző egyértelműen jobb kezes használatra készült. Egy bal kezes a használatkor takarja az információ forrását, a lámpát.

A lenti képen a kulcsok belsejét láthatod. Az RF-n bal oldalt az a piros tartalmazza a PATS azonosító áramkört, ami az IMO lelke. A jobb oldali infráson látható az infra LED a jobb szélén

 

A képen látható az infrás panelje. A pordarabok idővel beülnek melegedni a sztatikus vonzás következményeként az IC-re. Ha kap egy kis nedvességet, akkor könnyen hibás működést eredményez ez. Javaslom elemcsere alkalmával és egy kis ecset segítségével kipucolni a lábak közül a szemetet.

A fehér (infra) LED működőképességét egy régebbi digitális fényképező géppel tudod ellenőrizni. Benyomod a gombot és nézed a fényképezőgép LCD kijelzőjén keresztül. Ekkor szabad szemmel nézve nem látsz semmit, de az LCD-n vakító fehérséget ad a működő LED.                                                   

               Üdv        SzGabesz

 

                       

 

  v091007   Szerkesztette:  ND