Vissza a kezdőlapra !        Táplálás kiépítése navigációhoz

írta: Kakukk                           

Történt vala, hogy született egy GPS navigációm. Király találmány. Főleg, hogy az optimális helye a bal kéznél van, ott látható rendesen és nem takar ki lényeges területet a látómezőből.

Állandó tápot igényel, amit macerás megoldani az egy darab szivargyújtónkról. Nem megoldás, ha a kábel keresztül-kasul megy a kormányoszlop felett, belelóg a visszajelzőkbe, stb. Evidens, hogy kell a bal oldalra is egy aljzat. Hova? Egy helyen nem lesz útban a nem kicsire tervezett dugasz: be kell pakolni a bal lábnál lévő fiókba! És lőn...

Elsőként szereld le a kormány alatti borítást. Három csillagfejű csavar tartja, és egy bepattintós rögzítő a jobb-felső sarkánál. Magát a tárolót én roncsolásos módszerrel nyitottam – egyszerűen letéptem a felső részét. Aki evvel próbálkozik, és sérül a kocsi, az ne vesse a szememre. Ki is lehet vágni vagy fúrni. Az alsó fele kibír 5-10 nyitást, de azért ott óvatosan... Legjobb helynek a bal negyedénél tűnt a fúrásra, hiszen a tápnak is el kell férnie.

 

 

 

A lyukfúróval kifúrod a helyét, az aljzat tetejére tekerj pár körbe szigetelő szalagot, így beszorul a lyukba. Szögbe kell majd rögzíteni, mert akkor lehet csak betolni a méretes tápot a helyére!

Amikor megtaláltad a megfelelő szöget, akkor adj neki a ragasztóval mindkét oldalon. Kinéz, ahogy kinéz – senki sem látja. Ha rögzítetted az aljzatot, akkor ragaszthatod vissza magát a tárolót is a két oldalán.

Mit hova kössünk? Mivel Navigációt csak gyújtáson használom, kerestem egy ilyen táplálást, a mikiegér kijelzőjéhez menő szálra esett a választásom. Ezt 7,5A-es biztosíték védi. Biztos ami tuti, én kicseréltem egy 10A-esre. De ez szabadon választott, oda kötöd, ahova éppen kedved tartja. Ha minden kötél szakad, akkor a pozitívot az eredeti szivargyújtó hátuljáról is átvezetheted.

Késes leválasztóval elkaptam a gyújtáskapcsolóról jövő szálat, és bekötöttem a szivargyújtó alján lévő pozitív pontra. Aztán a kormány alsó borításának egyik csavarjáról leloptam a negatívot is. A kábel elvezetéséről meséljenek a képek, a kicsin láthatod, mi tartja ott. Az ajtó tökéletesen záródik, nem sérül a kábel és mobil marad a táp is.

  

                              Jó szerelgetést!                Kakukk

 

 

 

v070619                   Szerkesztette: ND