Vissza a kezdőlapra !                 Emelő tekerő tuning

                                  írta:   ND                             

Biztos jártál már úgy, hogy kereket kellett cserélned és nem volt krokodil emelő a közelben. A képen látható egyszerű emelőket használunk többen, mivel a gyári rendszeresítettek már elkoptak. Az ehhez a típushoz rendszeresített tekerővassal nem sikerült még megúsznom az emelést anélkül, hogy a bőröm nem jött volna le valahonnét a kézfejemről. Ezért amikor egyik nagyáruházi kótyavetyén egy euro-s áron adták a gyertyakulcsot belevágtam, pedig a TáDéban nincs is gyertya :-)

A megvásárolt, de felesleges gyertyakulcs egy satu és kalapács jóvoltából felvette azt a méretet, amivel befért az emelő tekerő foglalatának U részébe és kapott egy furatot is. A gyors oldást és kötést egy csavar két végén lévő szárnyas anyával oldottam meg. Az egyik végét megszorítottam az eredeti csavarfejre való ráhúzással. A csavarkulcsból két méretet szoktak árulni, a vastagabbik kell neked, ehhez a típusú emelő tuninghoz.

 

 

Könnyebb az emelés, az erőkifejtés ezen a bicsakló (több szabadság fokú) áttételen keresztül. Az addig két kezes művelet egy kézzel elvégezhető. Sőt mellékhatásként lényegesen kevesebb a ragtapasz felhasználás is :-)

                                              Üdv           ND

          v091016