Vissza a kezdőlapra !                 Fűtött vagy hűtött kesztyűtartó

                                  írta:   ND                             

Biztos hamar felismered, hogy az oldalsó képen a kesztyűtartó helyét mutatja. Viszonylag kevesen kutakodnak erre, hacsak nem romlik el a fűtésűk. Nos itt van egy egyszerű, de nagyszerű és hasznos tunning lehetőség. Egy lyuk fúrásával kialakíthatsz nyárra egy hűtött minibárt, vagy télre egy gyerekek teáját melegen tartót helyet.

Télen melegen, nyáron hidegen tart. De jobb, ha úgy mondom, hogy rövid idő alatt lehűti még a langyosan berakott üdítőt is.

Hogy lehetséges ez? A klímát és a fűtést kihasználva Kaya ötlete nyomán. Egy körkivágóval lyukat kell vágni a kesztyűtartó borítóján és a felette elmenő légjáratcsőbe. Ez a légcső viszi a jobb oldali légrácshoz a klíma levegőjét, ezt csapoljuk meg.

A képen látható, hogy egy fekete ragasztószalaggal összefogtam a két műanyagot, hogy ne szökjön el a kettő között az értékes légáramlat.

 

     
 

Ha kikapod a kesztyűtartó, akkor a mellékelt fénykép alapján a furat pozicíója és átmérője viszonylag egyszerűen megsaccolható. Kezdőknek kell egy kis merészség, mert meg kell rántani félig kidöntött állapotában a kesztyűtartót a kivételéhez.

Nem is értem, hogy ez a kis hűtött - fűtött minibár miért nem széria tartozéka a Mondiknak, pedig nagyon jól funkciónál télen - nyáron. Bár célszerű leszokni arról, hogy ez a mindent elnyelő szemetes, mert aztán télen a csoki mikulás, hamar átmegy más alakba. :-)

                                              Üdv           ND

 

v091101