Vissza a kezdőlapra !        A 007-es ügynök autója hazánkban

 

 

 

Adva van Akidna rejtélyes autója, ami a mellett hogy szép, még titkokat is rejteget magában.

Első pillanatra semmi különös nincs rajta. Na jó azért a sötétített üvegek hátul eléggé feltűnőek. De már olyan jó szemű kollega kell hozzá, mint Zombi, hogy észrevegyük, hogy ni-ni ezen a kombin nincsenek is csomagtartó vasak! Már pedig szemünk hozzászokott látványához, így hiánya szembeötlő is lehetett volna.

 

 

Na ilyen extra sincs minden kombiban. Nem lehet kinyitni a hátsó ajtót a vezető melletti ülésről. Ez kérem gyári kialakítás, nem utána buherálás. Vajon kinek és miért lehetett ez az elvárása? Ötleteket a kiadóba...

 

Erre mindenki csak azt mondja, hogy nekem is kell egy ilyen! ;-)

Már pedig ebből csak egy van kis hazánkban (legalábbis regisztrálva). A fekete takaró lemezek helyén eredetileg mi volt? A válasz mindenkinek a kémregényeken edződött fantáziájára van bizva.

A szélvédőn is van egy kis érdekesség. A dupla tükörtalp.

Nem úgy néz ki mint ami utólagos ragasztás lenne, bár ki tudja. Volt aki az iránt érdeklődött - a funkcióját találgatva - , hogy az oktatói pedálsor bent van-e még a kocsiban ;-)))

 

 

 

Hogy nem közönséges kocsival van dolgunk, ahhoz elég szemrevételezni ezt a speciális kommunikációs csatlakozót. Nem minden bokorban van ilyen csatlakozó ;-)))

Na de, hogy kétségeinket eloszlassuk, tekintsük meg a Ghia felszereltségi szinthez tartozó anyós ülés alatti box extra változatát.

Esetünkben ez a példány fémből készült, biztonsági zárral is el van látva. Magyarán egy gyári UZI tárolót találunk az ülés alatt. Na ilyen tuningot aztán nem láttunk még ;-)))

 

 

 

 

A kocsi nem várt helyen való előfordulásának észrevehetőségét biztosítja a hátsó ajtók felnyított állapotában láthatóvá váló két prizma, melyek felhívják a figyelmünket az előttünk álló veszélyre.

Az érdekes, hogy nem holmi utólagos beépítésnek tünik.

Rejtélyes átmenetek, kábelek hálózata mindenhol. Ha ezt kapja ki egy autóvillamossági szakember, legközelebb inkább beteget jelent ;-))

 

 

Ha gyorsan kell menni, akkor nem lehet akadály egy kis padka, de a menetkészséget biztosítani kell továbbra is. Ilyen egy igazi kötény lemez. Ez nem pakundekli, mely 150-nél leszakadva a frászt hozza a tulajra az autópályán.

Ilyet kérek majd a nyuszitól, nem baj ha nem tojásba hozza ;-)))

A titokzatosságnak nincsen vége, de a Talin ezt a kocsit meg kell nézni. A lábtér világítás izzói diszkréten ki voltak szedve. Nem kell karácsonyfát játszani, ha az ember láthatatlan akar lenni, már pedig egy jelzés nélküli széria autót alkalmazása erre enged következtetni.

A mellékelt képen nem a kocsiban talált fegyverarzenál látható.

A legalul lévő gugolást, hasrafekvést és pocakbehúzást gyakoroltató segédeszköz szokott abba a kis puha fészekben tartozkodni az anyóűlés alatt ;-)))

Persze a tár és lőszer külön volt tárolva a fegyvertől. E heti kérdésünk: Hol tárolhatták a töltött tárat?  a)  kesztyűtartóban  b) kabátzsebben  c) test szíjon

                                        Üdv                        ND

v041019