Vissza a kezdőlapra !     Vonóhorgon bringatartó  - Thule

írta:  Kaya                        

A jó idő beálltával aktuális téma és újabb gond a Mondisoknak a bicikli szállítása. Utána néztem pár helyen a vonóhorgos bicikli szállító eszköznek és hát sok kérdés felmerült.

A budai Skála mellett (a parkolója bejáratával szemben) ott a Thule bolt ( www.thule.hu ), ott találtam megfelelőt.

Ez a bringatartó 52.000Ft-ba volt., plusz  3000 a lakat a csavarra.

Kellett még venni rendszám keretet 500Ft –ért, ami pont befért a két lámpa közé.

 

 

 

Azt tapasztaltam a használat során, hogy nagyon erős az eszköz, de kicsit rugalmas és az ember hajlamos gyengének nézni amikor felköti a bringát rá. Mentem vele 160-al is, félelem nélkül.

Gondolkodtam a harmadik rendszámtábla beszerzési lehetőségen, a le-fel szerelési macera elkerülése végett. De erre a célra nem adnak ki. Ha meg bejelented, hogy elveszett, akkor meg majd a rendőr büntet meg, mivel 3 rendszámmal jársz. Pedig, ha valahol megállsz és elpakolod a tartót, akkor jól jönne.

A lenti képen felszerelve láthatod, ahogyan megérkeztem vele az árvízi védekezéshez, ahol leraktam a magam zsákját a gátra ;-)

 

 

A vonóhorgot rettenetesen megszorítja, ráálltam (85kg/Kaya) és nem fordult el, nem is mozdult. Adtak hozzá valami fura kulcsot. Kb. 19-es, meg vettem zárat is, az rámegy a szorító csavarra és nem lehet lelopni.  2db 15 kg-os bringára van hitelesítve, mégis sokkal erősebb és 5 év garancia.

 

 

A hozzáadott gurtnikkal kell rákötni a bringákat, szóval egyszerű.

Üdv       Kaya                            

v060423                            Szerkesztette:   ND