Vissza a kezdőlapra !       Fa fal, avagy hangfal kombiba

írta:  ND                         

Egyik nagyáruházban akciós volt egy kocsiba való hangláda. Párszor ellenálltam, de talán negyedszeri találkozásra elcsábultam és megvettem. Mondhatnám, hogy bevásároltam.

Beraktam hátra a kombiba, forgattam előre, hátra, de igazán nem hallottam belőle semmit. Gondoltam egyet, elő a dekopír fűrész és kettőt csináltam belőle. Középen el volt választva belül, ott elvágtam és mindkét oldalt bedeszkáztam, végül zöld filccel beborítottam. Ekkor a két oldal külön mozgathatóvá vált, de sajna a várt élmény elmaradt. Gondoltam jó lesz majd a garázsba.

 

 

 

De azért nem hagyott nyugodni a kérdés. A hangszórók jók voltak és nem akartam kárba veszni őket, így előkaptam egy szekrényajtót és nekiláttam fűrészelni. A képen látható formát vágtam ki, ez pont befért a kombi hátsó üléssora mögé. Mi tartotta ott? Nekem van ott egy kivehető tároló rekeszrendszer és arra támaszkodik.

A fúrás, faragás és ragasztás mikéntjétől megkímélek, biztos el tudod képzelni. Vettem pár filces sötétszürke lábtörlőt (4db volt 400Ft), ami illeszkedik a belsőhöz színben és anyagában.

 

 

 

Három felment az előlapra, egy meg kettévágva védi a hangszórókat a nyitott hátsó oldalról a sérülésektől. Mivel hajtott a kíváncsiság, hogy mi is lett belőle, csak egy elektromos tűzőgéppel körbe lövöldöztem. Gondolva, hogy majd rendbe rakom, ha végleges. Nos talán nem mondok újdonságot, végleg így maradt. Hordozó fül azért került rá:

  

 

 

 

Így néz ki, amikor lehajtom a hátsó üléseket. Olyan mintha egy óriási fejhallgatóban ülnék. Nem kell üvöltetni és egy Morricone zene minden részletét kihallani. Azóta nem tud idegesíteni a dugóban való ácsorgás. Minek sietni, otthon nem lehet hallgatni ilyen hangerő mellett zenét. :-)

Az elmozdulás ellen nekem a térelválasztó fogja meg. Az egész rendszer öntartó, a kasznihoz két gyorskötöző rögzíti a rakodótérben erre kialakított vasakhoz rögzítve. Így ha kell a hely, akkor pár perc alatt kiemelhető az egész. A hátsó ajtókból kapcsolom hátra a jelet erre a falra. A jobb oldali tárolórekesz ajtajára került egy pár süllyesztett kivitelű hangfalcsatlakozó aljzat.     

Páratlan lehetőség ez kombisoknak. Csak egy darab falap kell és kipróbálhatod. Ha nem tetszik, nem veszítesz semmit, de ha meghallod, akkor biztos, hogy be is fogod fejezni.

v091012

 

        Jó próbálkozást!          ND