Vissza a kezdőlapra !                Tetőbox tartóvas

                                  írta:   ND                             

Amikor volt egy akciós lehetőség elcsábultam és vettem egy tetőboxot.  Pegasus 320 típusú, olasz gyártmányú, 8,1 kg, 320 literes és 50 kg-ot lehet belerakni. Kereszttartóvasat nem adtak hozzá, csak négy darab U alakú leszorítót, végükön hatos anyával. A gyártó is tudta, hogy ez nevetséges és senki sem tudja majd használni, így nem is törték magukat korrekt megoldáson.

Egy darab betonacél és 20x20-as zártszelvényből fabrikáltam egy teherhordó tartót hozzá, amit kifúrva kapupánt csavarokkal és fakötésű alátétettek fogattam a dobozhoz. Mivel mindenkinek más típusú van, így méreteket nem írnék, csak pár dologra hívnám fel a figyelmet. A zártszelvényre feltettem négy gumibakot kapupánt csavarokkal, amik megfogják a dobozt, hogy ne tudjon oldalra elcsúszni egyik irányba sem. A kereszttartók távolságát akkorára méreteztem, hogy üzemen kívül beférjen a dobozba, így abban tudom tárolni. Ha tudod tárolni állandóra felszerelt vassal, akkor viheted távolabbra is egymástól.

 

 
 

Ez még az első gyors verzió, ekkor a lefogatást gyorskötözőkkel oldottam meg. A tetősínre  félbevágott gumicsövet tettem  a karcok ellen, majd lekötöttem két - két kötözővel. Ha a kötözőt okosan vágod el, akkor kapsz 8 darab újra felhasználható gyorskötözőt. Hidd el, fel fogod tudni használni a ház körül azokat még egyszer.

Igazán a Görögországi túrán hiányzott a box, tavaly Horvát úton már használtuk. A hegyi oldalszélre vigyázni kell, itthon erre az oldalhatásra nem vagyunk felkészülve, szóval célszerű lassabban menni. A lefogatást már kicseréltem fémre és csavaros kötést használok. Egyrészt hosszabb úton az a biztonságos, másrészt a dobozt sem olyan könnyű ellopni.

                                              Üdv           ND

          v091101