Vissza a kezdőlapra !       Veszélyes hullámok a sztrádákon

írta: ND                       

Utóbbi időben sok szó esik az autópályán rendszeresített fix telepítésű radarokról, sebességmérő berendezésekről. Pár képet feldobok példaként, hogy ez nem csak nálunk van napirenden. Keresik a bevétel forrás növelését és a biztonságos küzlekedési sebesség kikényszerítésének módját a német és az osztrák rendőrök is ;-)

Igaz mindenki csak jót akar, menjünk lassabban és akkor többen maradnak életben. Tehát értünk van, hogy minél többet autózhassunk. ;-) Amennyiben tényleges ki tudják szűrni a  száguldozókat, akkor örvendetes, de ha csak egy újabb autósokat érintő adóbehajtási eszköz lesz belőle, akkor az szomorú dolog.

A jobb oldalon látható szürke doboz rejti az új magyar traffipaxot, amiket az M1-esen most kezdtek telepíteni. Mindkét irányba tud fordulni, azaz oda-vissza mér, büntet ;-( Aztán még aludni se megy el, mert sötétben is lát ;-(

 

 

Nyugati szomszédunknál a sáv elválasztón láthatunk érdekes szerkentyűt. Szegény szomszédaink nehezebb helyzetben vannak, mert ezt nem lehet távolról észrevenni. Felismerhető valamelyest a kavicságyról, ami a növényzet növekedésének megakadályozására lett telepítve, de ez olyan kicsi felület, hogy aki ezt meglátja előre, annak nincs félnivalója tőle ;-)

Jó masszív mechanikus védelmet készítettek neki, ott belül van a lényeg. Radarnak mondják ezt is, de a műszaki kialakítása alapján ez szerintem optikai úton mérhet, olyan kamera formájú a háza. Talán aszfaltba épített jelző vezeték vezérelheti.

 

 

Négy jelnyi távolságból ennyi látszik. Valami van az út szélén. Eddig mindig a német autósokat irigyeltük, hogy ott bezzeg lehet nyomni a padlót a pályán ;-)  

Hát, ha ilyennel mérik őket, akkor őszinte részvétem. Mindjárt jobb a Mi látható adóbehajtónk ;-)

Közelebb érve sem túnik valami veszélyesebbnek, hiába festették olyanra, mint a darázs hátsóját ;-)  Megszoktuk már, hogy ezekhez a színekhez valami közlekedési probléma kötődik, na de hogy ez elvezethet a pénztárcánkhoz is? A kép bal szélén, a leállósávban tán már szedik is a vámot? ;-)

 

 

Jó szemmel már kivehető, hogy ott valami furfangos szerkezet lapul a középső fekete blokkban, de inkább látható a furgonban lévő kezelő rikító sárga mellénye. Bár a furgon rendszámtábláján nem látom a szokásos kék mezőt, ami a D betűt ölelné körül ;-(

A hír szerint mindez Ulm mellett van, ami Németország délnyugati tartományában a Duna bal oldalán fekszik. Gondolom a svájci tehetős rokonokat akarják megvámolni kicsit ;-)  

 

Óvatos Mondeózást kívánok ;-)                   Üdv    ND

v061120                            Szerkesztette:   ND