Vissza a kezdőlapra !       Mennyi a fogyasztásod?

írta:  ND                             

Az autónk fogyasztásának megítélésében hasonlítunk a horgászokhoz, akik a kifogott hal méretével állnak hadilábon. A hal mérete mindig nő, a fogyasztás mindig csökken ;-)))

Ide vágtam a Kezelési könyvekben szereplő fogyasztási adatokat. A valós körülmények közötti fogyasztásunkról keveset tudunk. Ezért készítettem egy egyszerű Excel táblát, amibe beírva a tankolásod adatait, figyelemmel tudod kisérni a fogyasztásod alakulását. Természetesen rögzítheted a fogyasztást befolyásoló összes tényezőt is a megjegyzés rovatban, így képet kaphatsz autód állapota és a vezetési stílusod kapcsolatáról is. Ez a kis munka megtérül. Hamarabb észreveheted, ha valamilyen probléma jelentkezik a Mondidnál.

 

 

 

MK I magyar kézikönyvében az alábbi táblázat volt, amiből ki tudsz olvasni némi üzemanyagfogyasztási adatokat ;-)))

 

Az MKII kézikönyvében már nem intézték el olyan egyszerűen ;-)))  Csináltak egy halom komplikált táblázatot ( az öt nagy táblázatban).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mit tehetünk a jobb eredményért?

Az alábbi ismertető betartása lényeges fogyasztás csökkenést eredményeznek és Mondinkkal való megelégedettségünket is nagymértékben növeli.

BPeter barátom kedvenc gondolata:

"semmi nem csökkenti úgy egy használt autó fogyasztását,                                                                                    mint az eladója"  ;-)

 

 

 

 

Mennyi az igazi fogyid?

A valós fogyasztásunk ismerete fontos adat, ezért írd fel a tankolásaidat és akkor megláthatod, hogy mennyi az annyi ;-)))

 

 

 

 

 

 

Az excel fájlt innét tudod letölteni (zip - 7 kB). Az aktuális verziószám: v50322, ezt időnként nézd meg mert, fejlesztések lesznek a táblázatban. Az első munkalap a minta, a másodikba kezdheted beírni az adataidat. A lapon szerepel némi segítség a tábla kitöltéséhez, de az első két sor után nem okoz gondot remélhetőleg.

 

A lényeg a saját okulásodon túl, abban is leledzik, hogy ha elküldöd számomra időnként a táblázatot, akkor egy valós körülményeken alapuló érték állna rendelkezésére a Mondeot vásárolni szándékozó- nak. Ha több adat van, akkor abból lehetne kiolvasni ezt meg azt. Páran már el kezdték vezetni, az adatok név nélkül kerülnek felhasználásra.

 

 

 

Az "Ennyiből jutunk 100 km-re" csak az üzemanyagra vonatkozik. Terveim között szerepel ennek az excel táblának kibővítése egy munkalappal, melyen vezetheted a Mondeoddal kapcsolatos kiadásaidat. Kezdve a súlyadótól, a biztosításon keresztül a pollenszűrő kicserélésének költségéig mindent beírhatsz. Hamar kiderül, hogy mennyibe kerül a háztartásotok számára a Mondeod fenntartása.

 

 Üdv                     ND

v050323